Ligging en bereikbaarheid


zie ook Google Maps

Elzenhout ligt aan de Fonteinsweg, die de Westerweg verbindt met de Rozendijk. 
NB. Eind 2014 is het openbaar vervoer op Texel gewijzigd. Wij zijn alleen te bereiken d.m.v. een belbus waarvoor een half uur vooraf online kaartjes moeten worden besteld en betaald. Er is geen halte bij ons in de buurt, waardoor de belbus u voor de deur afzet. Zie verder www.texelhopper.nl.

De veerhaven ligt op ca. 6 km; het dorp Den Hoorn op 3 km en Den Burg op 5 km.

Het erf grenst aan de Staatsbossen, in de volksmond de Dennen genoemd, die deel uitmaken van Nationaal Park "Duinen van Texel". Onze 1,4 ha weiland rond het erf wordt  omgevormd tot natuurlijk bloemrijk grasland. In juli 2004 is er een duinrel gegraven waarin zich een oorspronkelijke moerasvegetatie heeft ontwikkeld.
 

Elzenhout ligt zeer gunstig t.o.v. het strand. 
Per fiets of auto (ca. 2,5 km) kunt u naar paal 15 (Westerslag) (rode route op het kaartje) of paal 12 (Jan Ayeslag) (paarse route). Het zijn relatief  rustige stranden met ruime parkeermogelijkheden, een strandpaviljoen en in het seizoen strandbewaking.
Te voet loopt u 2,1 km door de Dennen en de Westerduinen (groene route op het kaartje) naar een heel stil strandslag zonder voorzieningen.

Let op. Zoals op de meeste parkeerterreinen in de dorpen moet ook op de parkeerterreinen bij het strand worden betaald. Het beste is een digitaal parkeervignet te kopen via https://texelevignet.nl/.
Een dagkaart kost € 10,00, een weekkaart € 20,00 en een jaarkaart € 30,00.(tarieven voor de periode 1 dec. 2020 - 31 jan. 2022).


Verder naar: De Huisjes Terug naar : Begin